Aukštaitijos pirmenybių pirmo rato apžvalga

2015 08 12

 Artėjant 2015 m. sezono "Aukštaitijos' pirmenybių antram ratui verta pažvelgti atgal. Keletas dalykų kurie įtakojo mūsų sprendimus. Po PAFF salės pirmenybių išryškėjo spragos ir tobulintini dalykai. Atsilikom ne tik nuo Panevėžio komandų, bet ir nuo kupiškėnų. Nepavykus rasti keletos pozicijų žaidėjų iš šalies teko verstis savais resursais. 

 Viena svarbiausių pozicijų - mūsų vartai ir jų gynyba. Praleidome 18 įvarčių 6 vieta pirmenybėse. 13 įvarčių praleista iš baudos aikštelės teritorijos čia šeimininkauja vartininkas ir vidurio gynėjai. Dažniausiai šiose pozicijose žaidė Mutis, Mindė ir Modė. Labiausiai patyręs iš šios trijulės Mutis, tačiau jam akivaizdžiai nesisekė. Nežiūrint to, kad ištraukė du pendelius klaidų irgi pridarė nemažai. Didžiausia problema išėjimai iš vartų. Čia reikia ir asmeninių savybių, ir susikalbėjimo su vidurio gynėjais ko akivaizdžiai trūksta. Modestas iš viso žaidžia pirmą sezoną mūsų klube ir dar tokioje atsakingoje pozicijoje. Vidurio gynyba atrodo solidžiau, kai būna Gedvė, tačiau tai retas reiškinys. Kairį kraštą laiko Liudas su gynyba viskas gerai su atakų pradžia problemos trūksta tikslumo. Dešinėje dažniausiai žaisdavo Ernė vėl gi pasitikėjimo savo jėgomis galėtų būti daugiau. 

 Atraminiu saugu varžybas pradėdavo Edgaras. Anksčiau daugiau žaidęs krašto gynėju arba krašto saugu. Gal tai ir ne visai jo pozicija, bet tiesiog nėra kam. Keletoje varžybų jį pavadavo Elvis. Atakuojantys saugai Alikas, Giedrius. Atakų organizavimas gan silpna mūsų vieta. Nors pelnėme įvarčius visose žaistose varžybose viso 17 vidutiniškai po 2,1 įvarčio nemaža dalis individualių pastangų dėka. Didžiausia Aliko problema kamuolio perlaikymas, Giedriui reikia ir kurti ir užbaiginėti atakas, o tai ne visada pavyksta. saugų kraštuose išbandėme daug žaidėjų : Rionkė, Mantas, Lukas. Lukas labai gerai pradėjo pirmenybes vėliau priblėso. Jis kol kas mūsų rezultatyviausias žaidėjas su 4 įvarčiais. Algis arba Rytis atakos smaigalyje. Rytis techniškesnis, kibesnis, bet žaidė labai mažai varžybų.

 Turim keletą debiutantų tai jau minėtas Modestas, mūsų viltis ateičiai Vaidas, Ugnius, Andrius na ir antras juodupėnas komandoje Remigijus. 

 Kol kas žaidžiame labai banguotai po gerų varžybų seka prastos ir atvirkščiai. Sudėtis kažkaip nesikeis nebent sugrįš Oliveris.