Finišavo Rokiškio rajono futbolo pirmenybės

2017 08 28

  Vasarai artėjant į pabaigą baigėsi jau 11 kartą Rokiškio futbolo klubo organizuotos futbolo varžybos 7 prieš 7. Turnyras keletą sykių keitė savo pavadinimą. Iš pradžių tai buvo Rokiškio KKSC taurė, vėliau Rokiškio FK taurė, pastaraisiais metais varžybos vadinasi Rokiškio rajono pirmenybės.

Ankstesnių metų nugalėtojai:

2005 m. Medrokis (Rokiškis)

2006 m. Mėgėjai (Rokiškis)

2007 m. Sporto centras (Rokiškis)

2008 m. Mėgėjai (Rokiškis)

2009 m. Ledo ritulio klubas (Rokiškis)

2010 m. Vienybė (Rokiškis)

2011 m. Darola (Rokiškis)

2012 m. Vienybė (Rokiškis)

2014 m. FK jaunimas (Rokiškis)

2016 m. RSK Feniksas (Rokiškis)

2017 m. Juodupė (Juodupė)

 Kaip matyti, nei vienai komandai nepavyko laimėti turnyro dvejus metus iš eilės. Taigi mūsų varžybos kaip čempionų lyga turi vis kitą nugalėtoją.

 Varžybos dėl 3 vietos ir finalas vyko Pandėlio gimnazijos stadione, nes Rokiškio KKSC stadionas dar buvo netinkamas varžyboms dėl praėjusių liūčių. Šis faktas irgi įdomus, nes su tokia situacija dar nebuvome susidūrę. 

 Pirmieji į aikštę žengė Fenikso ir Senjorų žaidėjai. Feniksas turbūt tikėjosi matyti save ne kovoje dėl 3 vietos, tačiau šių metų turnyras nesusiklostė. Kažkur pradino aistra ir noras, svarbiose varžybose nebuvo vartininko ir gavosi taip kaip gavosi. Senjorai kovai dėl 3 vietos irgi nesurinko geriausių, bet čia kita problema norai jau neatitinka galimybių. Praktiškai nepasipildant jaunesniais žaidėjais kovoti vis sunkiau ir sunkiau. Varžybos turėjo draugiškų varžybų elementų. Feniksas nepersistengė ir žaidė taip, kad pasiektų pergalę. Žiūrovų nuotaiką praskaidrino tik dronas virš galvų ir akrobatinis Meistro smūgis per save. Ir tada vėl iškyla klausimas: - Kiek jam metų?

 Varžybų statistika: Įvarčiai: Lukas Čeikauskas-2, Modestas Malcius, Mindaugas Veikšys, Laurynas Puriuškis visi Feniksas

Virgis Mikalauskas ir Liudas Navickas abu Senjorai
 
 Finale susitiko komandos kurios niekada anksčiau, bent jau XXIa. istorijoje Rokiškio rajono pirmenybių nebuvo laimėjusios. Varžybos vyko apylygiai gal pirmame kėlinyje daugiau kamuolį kontroliavo Juodupė, todėl ir jų pasiektas įvartis gan logiškas. Greito išpuolio metu įvartį pelnė D. Zdanovičius po G. Lekandros perdavimo. Antrame kėlinyje Entuziastai buvo priversti žaisti aktyviau ir tai davė rezultatą. Kėlinio viduryje po baudos smūgio santykį išlygino A. Ruželė. Pagrindinis varžybų laikas taip ir baigėsi 1-1. Teko žaisti pratesimą. Jo metu Juodupė pelnė lemiamą įvartį. Po individualaus reido Giedrius Lekandra nuginklavo Entuziastų vartininką ir atnešė Juodupei pirmą scudeto. Taigi pirmą sykį ne Rokiškio miesto, o Juodupės komanda laimi pirmenybes. Pagaliau komandos vadovui A. Griciui žaidėjai padovanojo pergalę už ilgametes pastangas.
 
Rokiškio rajono futbolo pirmenybės  2017 m.

 

                     Komanda

R

P

L

Pr

+

-

Sk

1.     Juodupė

4

3

1

0

15

2

13

10

2.     Entuziastai

4

2

1

1

12

6

6

7

3.     RSK Feniksas

4

2

0

2

11

8

3

6

4.     Senjorai

4

2

0

2

10

11

-1

6

5.     FC Tornado

4

0

0

4

2

23

-21

0

 
 
 
 Varžybų uždarymo metu rajono meras A. Vagonis pažymėjo, kad daug veidų mato ir per kitas mūsų rajone vykstančias varžybas krepšinio, ledo ritulio. Turim bene demokratiškiausią sporto šaką čia ir jaunimas, ir veteranai visi turi galimybę pasivaržyti tik reikia noro ir entuziasmo.
 
 Individualių apdovanojimų lauriatai:
 
Jauniausias turnyro žaidėjas: Domas Janušonis -FC Tornado
Vyriausias turnyro žaidėjas: Anatolij Semionov - Senjorai
Korektiškiausias žaidėjas: Vaidas Bulovas - RSK Feniksas
Perspektyviausias žaidėjas: Laurynas Streikus - FC Tornado
Geriausias vartininkas: Andrius Tupalskis - SK Entuziastai
Rezultatyviausias žaidėjas (7 įvarčiai) - Giedrius Lekandra - Juodupė
Geriausias turnyro žaidėjas: Remigijus Semėnas - Juodupė
 
Ačiū "Gimtajam Rokiškiui" ir "Rokiškio sirenai" nušvietus mūsų varžybas spaudoje ir internetinėje erdvėje už video ir foto.