3 dienos su futbolu

2018 06 04

 Tikras futbolo maratonas buvo praėjęs savaitgalis. Penktadienį vyko rajono seniūnijų varžybos, šeštadienį ryte žaidėme UAFA II turo varžybas Visagine, trečiadienį senjorai vyko į Užpalius. Juodupėje vyko dar vienas futbolo turnyras.

 Pradėkime nuo penktadienio. Rajono seniūnijų futbolo varžybos tradicinis nors nelabai kam reikalingas turnyras. Nei seniūnų, nei rajono vadovų jame nepamatysi. Reglamentas irgi nelabai kam įdomus žodžiu varžybos dėl pliuso. Eksperimentinės sudėties Rokiškio komanda aplenkė rimčiausius varžovus Juodupės futbolininkus ir užėmė I vietą tarp 5 komandų.

 Antradienį 8 val. pajudėjome link Visagino. Tik paskutiniu momentu prisijungė Giedrius tuo padidindamas mūsų skaičių iki 13 žmonių. Šį kartą vartus gynė Ernestas, gynyboje darbavosi Liudas, Gedvė, Mindaugas ir Tomas. Centre Alikas, Rionkė ir Giedrius. Kraštuose Ugnius ir Vaidas priekyje Lukas. Laurynas ir Karolis liko ant keitimo.

 Nusiteikimo šioms varžyboms tikrai netrūko, nes šiaip ar taip surinkome neblogą šaiką. Tarėmės kaip uždengti varžovų 6 numerį ir 18 numerį per kuriuos vyksta visas žaidimas. Kaip įprasta žaidžiant išvykoje nuo pat pradžių pauolėme po varžovų presu. Sugaudyti veteranus ne veteranų komandoje sekėsi sunkiai. kartas nuo karto prie mūsų vartų kildavo pavojai.Lamai varžovų smūgiai buvo netikslūs, gelbėjo Ernestas arba vartų virpslas. Tik kėlinio viduryje aplyginome žaidimą ir surengėme keletą pavojingų išpuolių. Rionkė turėjo 100 progą bet atsidūręs vienas prieš vartininką nesugebėjo jo nuginkluoti. kėliniui priartėjus prie pabaigos vis tik varžovus nubaudėme. Jų vartininkas grubiai suklydo stabdydamas kamuolį ir Lukas nukreipė jį į tuščius vartus.

 Antro kėlinio pradžioje spaudimas mums dar padidėjo ir suklydo Ernestas nepagavęs iš karto varžovo smūgiuoto kamuolio, o po to jį nuvertęs baudos aikštelėje. Po 11 m. baudinio 1-1. Varžovai pradeda išnaudoti mūsų klaidas iš pradžių viduryje aikštės suklysta Gedvė po to Mindaugas ir gaunam 2 įvarčius iš kontratakų. Lamei po kampinio Giedrius sušvelnina iki 2-3, lieka dar 10 min. Progų susikuriame bet ne šimtaprocentinių varžovai išlaiko minimalią persvarą ir švenčia antrą pergalę.

 Reziumė. Varžovai buvo geresni, bet dėl noro ir pastangų tikrai buvome verti taškelio, bet jis nuplaukė.

 Sekmadienį senjorai vyko į Užpalius kur laukė turnyras Tėvo dienai atminti. Sužaidėm 4 varžybas dvi lygiosios ir du pralaimėjimai minimaliu skirtumu. Likom 5 vietoje iš 5 komandų. Ar galėjo būti geriau galėjo, bet galėjo būti ir blogiau. Senjorai vis tik irgi nori nugalėti aistros virė per kraštus buvo ir pašalinimų ir traumų. Noro yra daug galia, kad galimybės jau nebeleidžia.