Mariaus smūgis ir Gedvės pažadas

2020 07 21

 Nuo paskutinių įvykių aprašymo prabėgo kone mėnuo. Per tą laiką Rokiškio FK sukrapštė 3 pergales ir visos skirtingos. Iš pradžių buvo nugalėtas Panevėžio FA jaunimas 2-1. Po to tradiciškai į Rokiškį neatvyko FK Uliūnai už ką gavo techninį pralaimėjimą. Na ir pagaliau viena keisčiausių pergalių per klubo istoriją kuri buvo pasiekta Biržuose.

 Varžybose negalėjo dalyvauti Alikas kaip žaidėjas, tai dalyvavo kaip treneris. Visi kiti plius minus susirinko. Laukė sunki dvikova su Biržų futbolo vilkais tarp kurių jaunimo praktiškai nesimatė. Šeimininkai nuo pat varžybų pradžios pradėjo mus atakuoti pirmas 15 min. dar viskas sekėsi kaip ir neblogai tvarkingai gynėmės tik su kamuolio kontrole buvo bėdų. Likus žaisti apie 10 min. prasileidome. Viskas būtų kaip ir logiška varžovai kontroliavo situaciją žaidė aštriau. Tačiau įvartį pelnė varžovų žaidėjas kone mažiausias aikštėje ir dar galva iš 10 metrų. Po to sekė mūsų pavojingiausia ataka kur Vaidui tik tik nepavyko nukreipti kamuolio į varžovų vartus.

 Antras kėlinys vyko pagal panašų scenarijų varžovai kontroliavo žaidimą tik jis pasidarė gan grubus daug dvikovų, susidūrimų, apsistumdymų. Mus gelbėjo Andrius kuris neleido biržiečiams dar labiau įsisiautėti. Likus žaisti apie 8 min. po eilinės biržiečių pražangos maždaug 25 m. o gal ir daugiau nuo vartų Marius nutarė smūgiuoti, o ne įžaisti kamuolį. Gedvė prieš smūgį ištarė lemtingus žodžius: - jeigu įmuš šiandien prisigersiu. Smūgis gavosi kaip reta virš sienelės tiesiai į devyniukę. Vartininkas kaip stovėjo taip ir liko stovėti, biržiečia be amo, garantutuoti 3 taškai pradėjo slysti iš rankų. Kadangi pagal visą varžybų eigą mums ir taškas buvo geras rezultatas, tai susikoncentravome gynyboje. Varžovai bandė kurti, tačiau skubėjo ir taip lengvino mūsų darbą gynyboje. Tik tik nepabėgo į kontrą Vaidas buvo grubiai pargriautas. Spurtavo Lukas ir vėl bauda ties vidurio linija, gal keli metrai už jos. Gedvė visiems pasakė, kad smūgiuos į vartus. Baudos aikštelėje susikaupė žaidėjų "balaganas". Kol vieni su kitais stumdėsi kamuolys neįtikėtina trajektorija vėl įlėkė į tą patį viršutinį varžovų vartų kampą. Mistika juk smūgis buvo iš kokių 35 metrų. Iš karto po to nuskambėjo finalinis švilpukas. Taip per kelias akimirkas nuo -3 tapo +3. Tokią pergalę sunku be prisiminti. Na gal klubo aušroje kai žaidėme Latvijoje Neretų mieste Gedvei irgi pavyko panašus smūgis tik ten vartai buvo dar mažesni, kaip ledo ritulio.