Lauko sezono apžvalga (senjorai).

2020 11 05

Tęsiame sezono apžvalgą. Pradėkime nuo senjorų.

 Senjorų pirmenybėse buvo sužaisti 5 turai. Pirmenybių nugalėtojais tapo "Ekrano senjorai", nes praėjusių metų nugalėtojai FK 2003 nedalyvavo ir taip palengvino panevėžiečių žygį link titulo. Dėl šios priežasties užvirė kova dėl likusių vietų. Praleidę salės futbolo sezoną Rokiškio veteranai nutarė lauke būtinai sudalyvauti. Praėjusių metų pirmenybėse Rokiškio senjorams buvo pavykę iškovoti 4 vietą tarp 7 komandų. Kalba buvo, kad šiais metais galim kažką pasiekti rimčiau. Pozityviai nuteikė tai, kad pažadą sužaisti davė Raimundis kuris be abėjo žiauriai sustiprintų mūsų komandą, bet kaip parodė tolimesni įvykiai jis į aikštelę taip ir neišbėgo. Prie rokiškėnų nutarė prisijungti du kupiškėnai kurie šiuo metu laikosi Rokiškyje tai Eitaras ir Giedrius. Taigi kompanija kaip ir susidaro gan rimta, bet kaip jai seksis futbolo aikštėje?

 Pirmoji išvyka į Ukmergę ir jau komplektacijos problemos tik vienas žmogus ant pakeitimo plius 25 laipsnių karštis. Rokiškėnams sekasi visai neblogai pergalė prieš Ukmergę ir lygiosios su Širvintomis antras rezultatas po pirmo turo. Antras ir trečias turai susiklostė košmariškai vien pralaimėjimai. Aišku vyrams nosys nusileido. Laukė turas namuose rugsėjo mėn. Molėtai neatvažiavo, o Širvintų "Briedžius" šiaip taip nugalėjom ir susigrąžinom vietą trejetuke. Prieš paskutinį turą Anykščiuose iškilo klausimas ar apskritai susirinksime, nes daug kas iš komandos narių tą dieną negalėjo. Šiaip taip buvo surinkti 8 žaidėjai ir jie sukūrė mažą stebuklą. Anykščiai surinko daugumą savo "žvaigždių", nes irgi svajojo apie prizininkų pakylą. Laukė dvikova su Panevėžiu kuris dar nebuvo praradęs nei taško. Asmeniškai tų varžybų matyti neteko, nes reikėjo paimti pauzę nuo visų futbolo reikalų, bet kas matė tai apie jas dar ilgai sklandys legendos. Napoeonas Bonapartas sakė: 

- Jeigu tu buvai Austerlico mūšyje tu jau legenda, šlovė kurią prisimins per amžius.

 Panašiai ir čia "jeigu tu tą dieną buvai Anykščių stadione ir dar su mėlynais Rokiškio FK marškinėliais tu jau legenda". Panašu, kad į Eitarą įsikūnijo koks Vaclovas Jurkus, Giedrius patapo Arminu Narbekovu, o Saulėnas Sigitu Jakubausku (tik dešniakoju). Na aišku (Meistras visada likio Meistru). Buvo nugalėti ir Anykščiai ir Panevėžys ir Rokiškio senjorai pasiekė ko gero vieną įspūdingiausių pergalių per savo istoriją. Taigi nuo visiškio fiasko iki visiškos euforijos ir kaip tu gali nemėgti to magiško žodžio futbolas. Įdomus faktas, kad visose šiose batalijose beveik nedalyvavo senjorų lyderis Gedvė. Ar tik mūsų liūtui nebus atšipę dantys?  Kaip ir neturėtų, bet pagyvensim pamatysim.