Išėjo Salvijus (Pro memoria)

2020 12 08

 Staigi ir netikėta mirtis visada yra šokas. Tuo sunku patikėti. Dar sykį ir dar sykį klausiame kodėl? Tačiau vieno teisingo atsakymo kaip ir nėra. Gal lemtis, gal dar kažkas. Faktas tas, kad žmogus kuris galėjo gyventi ir gyventi išėjo...

 Lieka prisiminimai ir atmintis, suvokimas jog nieko nėra amžino, žinia kad likusieji turi tęsti darbus. Salvijus į mūsų klubo bendruomenę įsitraukė netikėtai. 2011 m. po vienos iš treniruočių pats pasisiūlė padėti, paremti tai buvo šiek tiek neįprasta. Salvijų rokiškėnai pažinojo, kaip krepšininką ilgą laiką gynusį reprezentacinės miesto komandos garbę. Tačiau vyresnės kartos žmonės dar turėtų prisiminti, kad apie 1990 metus Salvijus žaidė futbolą rajono pirmenybėse jeigu neklystu dešinės pusės gynėju. Taigi futbolas nebuvo jam svetimas kaip turbūt ir dauguma kitų sporto šakų. Po Gintaro Peciukonio mirties klubas neturėjo viceprezidento buvo ieškoma tam tinkama kandidatūra. Salvijus sutiko juo tapti ir dalyvavo mūsų reikaluose iki pat šių dienų.

 Be jo prisidėjimo matyt nebūtų pasiekta pergalė 2014 m. Aukštaitijos pirmenybėse, bei kitų gražių laimėjimų tiek futbolo aikštėje, tiek už jos ribų. Jis nebuvo iš tų kuris dažnai lankydavosi stadione ir aktyviai seka visus futbolo reikalus iš arti, tačiau po varžybų paskambindavome reikalams aptarti. Visada buvo truputėlį nuošalyje, maryt taip norėjosi juk jis domėjosi daugeliu sporto šakų. Netgi pakankamai nemažame klubo fotonuotraukų archyve surasti Salvijaus nuotrauką praktiškai neįmanoma. Tada nelabai reikėjo, o dabar jau per vėlu.

 Jam nepatiko tai, kad nebeliko didžiojo futbolo Utenos apskrities pirmenybėse, nepatiko konfliktai kilę Lietuvos futbolo federacijoje apie tai ne sykį teko diskutuoti, pasiginčyti. Jeigu buvo reikalingas patarimas buvo galima drąsiai bet kada kreiptis ir visada išgirsti tai ką reikia išgirsti. Šiandien galima pasakyti, kad jo noras buvo matyti futbolą mūsų mieste ir regione.

 Paskutiniais metais Salvijus daug laiko praleisdavo su teniso rakete rankose. Netgi atsirado toks humoristinis pasakymas, kad Salvijus treniruojasi su savo šešėliu ir dar neaišku kas laimi. Šiandien konstatuojame, kad šešėlis nugalėjo. Galbūt kažkur, kažkada dar kokią partijėlę su Salvijumi mes visi  sužaisime..............