2013 m. UAFA pirmenybių apžvalga

2013 10 05

 Į 2013 m. pirmenybes komanda ėjo su tikslu ir viltimi šį tą pasiekti. Lyginant su praėjusiais metais komandoje pakyčių beveik neįvyko. Iš Panevėžio "Atomo" prisijungė dar vienas naujas veidas Matas Leščinskas. Po keletos pirmų varžybų tapo aišku, kad jis mums, o jam mes tinkam. Kaip ir anksčiau išsikėlėme tikslą pakovoti dėl medalių.

 Pirmos varžybos vyko Anykščiuose, kur mūsų varžovais buvo Utenos Auto1 Logistics komanda. Varžybas pavyko laimėti gana nesunkiai 4-1. Mūsų įvarčius pelnė: Marius, Andrius, Giedrius ir Aure. Varžybose debiutavo Rionkė, kuris šį sezoną jau tapo pagrindo žaidėju. Antro turo rungtynės vyko Rokiškyje kur mūsų varžovais buvo Utenos FK 2003 komanda. Į šias varžybas nepavyko surinkti pajėgiausios sudėties. Varžovai pranoko greičiu, veržlumu ir pelnytai nugalėjo rezultatu 2-0. Galėjo būti ir 3-0, bet jie neįmušė 11 m. baudinio. Per teisėjų klaidą šių varžybų rezultatas buvo užfiksuotas, kaip 0-3, o tai galėjo turėti reikšmės vėliau. 3 turo varžybas žaidėme Visagine su potencialiais pirmenybių lyderiais. Permaininga dvikova pasibaigė lygiosiomis 1-1, kur šansų laimėti turėjo ir vieni ir kiti. Mūsų įvartį pelnė Giedrius. Mes lygiąsias įvertinome kaip teigiamą rezultatą. Ketvirto turo varžybos buvo žaidžiamos Rokiškyje su FSK Anykščiais. Varžybas geriau pradėjo ir baigė svečiai, tačiau jas laimėjome mes rezultatu 3-2. Mūsų įvarčius pelnė Marius, Dainius, Giedrius. Darius užsidirbo raudoną kortelę, tačiau bausmių suvestinėse jos neatsirado. Paskutiniame pirmo rato ture laukė derbis Rokiškyje. Saulė ir sausra tiek nualino stadioną, kad jis labiau priminė plentą, o ne futbolo veją. Intrigos nesigavo, nes kupiškėnai nesurinko žmonių. Po dviejų Andriaus smūgių pergalė atiteko mums 2-0. Po pirmo rato turėjom 10 taškų ir įsitvirtinome 3 vietoje.

 Prieš antrą ratą užregistravome tris naujus žaidėjus. Vėl sugrįžo Gasas, dar vieną Matą iš Panevežio ir Mutį. Siekiant pakovoti dėl 3 vietos užteko iškovoti 9 taškus. Realiausia juos buvo paimti iš Auto1, "Narjantos" ir dar iš ko nors. Varžybos su Auto1 Rokiškyje buvo vienos iš nesėkmingiausių šį sezoną pralaimėjom 1-2 ir sukomplikavome reikalus. Mūsų įvartį pelnė Giedrius. Reikėjo būtinai nepralaimėti FK 2003 Rokiškyje. Varžybas galima laikyti bene geriausiomis šį sezoną tokio atsidavimo ir žaidimo iš širdies seniai neteko matyti. Užtikrinta pergalė 4-0 ir nuostabus Mučio debiutas, bei Gaso sugrįžimas. Mūsų įvarčius pelnė Giedrius-2, Mantas L. ir Alikas. Į varžybas su Visagino SC rinkomės sunkiai, o laukė svarbi dvikova. visa laimė, kad ir varžovai atrodė ne kaip, bei nevaldė emocijų. Po Andriaus įvarčio pirmame kėlinyje pavyko išsaugoti teigiamą rezultatą. Varžybose Anykščiuose sprendėsi klausimas ar galėsime pakovoti dėl 1 vietos. Testas nepavyko pagal visus rodiklius nusileista 0-3. Paskutinio turo varžybos Kupiškyje garantavo medalius tik su viena sąlyga - būtina pergalė. Ją pavyko pasiekti be didesnių pastangų, nes kupiškėnai ir vėl nesurinko pagrindinės sudėties. Penkis įvarčius į šeimininkų vartus įmušė Aure -2, Darius, Giedrius ir Ernė po vieną.

 Per 10 varžybų iškovotos 6 pergalės 1 lygiosios ir patirti 3 pralaimėjimai. Įvarčių santykis 21 - 11.

 Mūsų įvarčius pelnė: Giedrius - 7, Andrius - 4, Aurė -3, Marius -2, Dainius, Mantas L., Alikas, Darius, Erne po 1.

 Įdomus faktas į mūsų vartus buvo skirtas vienas 11 metrų baudinys ir jis nebuvo realizuotas, mes mušėm irgi vieną baudinį, bet taip pat netaikliai.

 Tapome mažiausiai įvarčių pirmenybėse praleidusia kommanda, respect gynybai. Per tris varžybas kuriose laikė vartus Mutis nepraleido, nei vieno įvarčio. Pirmas sezonas, kai nei vieno įvarčio nepelnė Gedvė, bet ir žaidė tik pusė varžybų. Pirmą įvartį karjeroje pelnė Ernė.

Galutinė 2013 m. sezono UAFA pirmenybių lentelė

Eil. Nr.

Komanda

Žaist.

Perg.

Lyg.

Pra.

Įmuš. įv.

Pral. įv.

Įv. skirtumas

Taškai

1.

SC Visaginas

10

6

3

1

44

13

+31

21

2.

Rokiškio FK

10

6

1

3

21

11

+10

19

3. 

Utenos FK 2003

10

5

3

2

31 

20 

 +11

18 

4.

FSK "Anykščiai"

10

5

2

3

27

14

+13

17

5.

FK AUTOLOGISTICS

10

2

0

8

12

49

-37

6

6.

Kupiškio FC "Narjanta"

10

1

1

8

6

39

-33

4